Adres

Antakya OSB Müdürlük Çakallı Mahallesi̇ Antakya OSB 10. Cadde No:1 Belen / Hatay

Telefon

(0326) 451 24 44 / 451 22 44

AOSB SABİT HAT DÂHİLİ REHBER
1. Çevre birimi: 103
2. İmar birimi: 105
3. Elektrik birimi: 106
4. Muhasebe birimi: 108
5. Sekreterlik: 100

E-Posta

bilgi@antakyaosb.org.tr

Üniversite – Sanayi İşbirliği çerçevesinde Antakya OSB’nin de destekçileri arasında yer aldığı “4. Doğu Akdeniz üniversiteleri Bölgesel AR-GE PROJE PAZARI VE AR-GE PROJE YARIŞMASI” 30 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz üniversiteleri işbirliği çerçevesinde yer alan üniversite öğrencileri ve araştırmacıları ile sanayi kuruluşları temsilcilerinin bir araya gelmesi ve tarafların aktif katılımıyla, somut Ar-Ge proje önerilerinin tanıtımının sağlanması, Ar-Ge çalışmalarının özendirilmesi, yüksek katma değerli proje işbirliklerinin kurulması ve üniversite-sanayi işbirliğinin daha aktif hale gelmesinin sağlanması amacıyla Antakya OSB’nin de destekçileri arasında yer aldığı “4. Doğu Akdeniz üniversiteleri Bölgesel AR-GE PROJE PAZARI VE AR-GE PROJE YARIŞMASI” 30 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Mustafa Kemal üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder in yaptığı etkinliğe Bilim, Sanayi teknoloji İl Müdürü Lokman Yeşilkaya, Antakya Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Ali Muratoğlu, DOĞAKA uzmanları, KOSGEB uzmanları, Akademisyenler, öğrenciler, Sanayiciler ve basın mensupları katıldı.

Hem üniversite-sanayi işbirliğine hem de ar-ge ve inovasyonun önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmada toplam 61 proje değerlendirildi. Yarışmada üniversite ve sanayi temsilcilerinin Ar-Ge proje önerilerini sunabilecekleri ortamın yaratılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının yanı sıra, üniversite tarafından sunulan Ar-Ge proje önerilerinden sanayi talebi olanlarla ilgili işbirliği imkânının aranması, Sanayi kuruluşlarının sunduğu Ar-Ge proje önerileriyle ilgili işbirliği imkânlarının aranması, üniversite öğrencilerinin, proje geliştirme ve proje hazırlama konularında aktif katılımı sağlandı.

 

Ar-Ge Proje yarışması birincisi Radara Yakalanmayan Tekstil Malzemeleri projesi oldu.

11 üniversitenin katılımı ile Mustafa Kemal üniversitesi Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen yarışmanın birincisi yarışmaya 4 ayrı proje ile katılan Mustafa Kemal üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Muharrem Karaaslan, Yrd. Doç. Dr. Emin ünal ve öğr. Gör. Furkan Dinçer ile Çukurova üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. İlhami İlhan ve Fizik Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Esen in oluşturduğu ekibin birlikte tasarladığı “Radara Yakalanmayan Tekstil Malzemeleri” projesi oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir